Folosind serviciile oferite de SC Optipar Import Export SRL ați acceptat acești termeni și condiții și prin lansarea comenzii ai semnat contractul de comercializare la distanță a produselor SC Optipar Import Export cu sediul în Cluj Napoca înscrisă în Registrul Comerțului cu numărul J12/1416/1994. SC Optipar Import Export SRL, proprietarul magazinului virtual optipar.ro își rezervă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. optipar.ro isi desfășoară activitatea conform tuturor prevederilor legale ale Statului Român.

Dreptul de autor

Întregul conținut al site-ului optipar.ro este proprietatea SC Optipar Import Export SRL și e protejat conform legii drepturilor de autor. Folosirea fără acordul scris al SC Optipar Import Export SRL a oricărui element din conținutul site-ului, se pedepsește conform legilor în vigoare. Dreptul de autor pentru siglele si sloganele partenerilor si colaboratorilor noștri le aparțin acestora, și sunt reproduse cu acceptul lor.

Responsabilități și garanții privind utilizarea site-ului

Utilizarea site-ului optipar.ro. se face pe propria răspundere. Ne rezervam dreptul de a selecta clienții, de a anula conturile, de a modifica conținutul site-ului fără nici o restricție sau anuntare prealabila. Nu ne asumăm responsabilitatea de conținutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri existente pe optipar.ro. Aceasta le aparține în întregime proprietarilor site-urilor respective. optipar.ro nu își asumă răspunderea asupra garanțiilor oferite de producători sau importatori. Toate produsele beneficieaza de garantia legala contra viciilor ascunse și termenilor de valabilitate. Informațiile și fotografiile prezentate au titlu informativ și nu pot constitui vreo responsabilitate. Nu garantam că site-ul optipar.ro oferă informații complete și că e lipsit de erori. Astfel, nu garantăm și nici nu vom putea fi considerați responsabili în cazul în care produsele cumparate nu corespund scopului pentru care au fost cumparate sau pentru orice pagube apărute prin folosirea în orice fel a produselor cumparate prin intermediul acestui site. Cumpărătorul consemnează cunoașterea modului de utilizare a produselor comandate și că a primit indicații de utilizare a produselor comandate de la un specialist (medic oftalmolog sau optometrist). Totodată consemnează primirea certificatului de garanție și ghidul de utilizare în limba romana, luarea la cunostinta a condițiilor de garanție și că este de acord cu remedierea deficiențelor produsului în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la recepția produsului. optipar.ro nu garantează disponibilitatea în stoc a produselor afișate și are dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă. O astfel de situație va fi comunicata cumparatorului în cel mai scurt timp. Valoarea maximă a obligațiilor optipar.ro față de orice cumpărător în cazul livrării necorespunzătoare a produselor comandate este valoarea sumelor încasate de la respectivul cumparator sau inlocuirea produsul. optipar.ro nu își asumă nici o raspundere pentru consecințele care pot apărea datorită întârzierii sau pierderii coletelor. Aceasta responsabilitate cade în sarcina firmelor de curierat cu care noi colaborăm.

Dreptul de denuntare unilaterala a contracutlui

Cumpărătorul are dreptul legal de a denunța unilateral contractul de comercializare la distanță în termen de 14 zile de la primirea produselor. Rambursarea banilor se va face în maximum 30 de zile de la data denuntarii contractului de către consumator. Apeland la dreptul de denuntare unilaterala a contractului, cumparatorul va plati valoarea returnarii produselor. Pentru lentile de contact asta înseamnă că cumparatorul poate sa le returnezi fara penalitati sau invocarea vreunui motiv cu condiția de a fi în ambalajul original, sigilate și însoțite de factură fiscală și certificatul de garanție/ghid de utilizare. Lentile de contact sunt produse care prin natura lor, după desigilare, nu mai pot fi reutilizate. Pentru ochelari de vedere și de soare asta înseamnă ca cumparatorul poate sa returneze ochelarul comandati fara penalitati sau invocarea vreunui motiv, cu condiția ca acesta sa fie fără urme de uzură , în ambalajul original și cu etichetele de preț intacte, însoțit de factură fiscală și certificatul de garanție/ghid de utilizare. În cazul ochelarilor de vedere, din suma respectivă, potrivit legii, se va scade valoarea lentilelor care, o data prelucrate, nu se pot reutiliza. În cazul în care lentilele se montează pe rama cumparatorului, aceasta putând fi veche sau cu defecte, ne asumăm dreptul de a refuză montarea lentilelor. Totodată nu ne asumăm nici un fel de responsabilitate pentru eventualele deteriorări ale ramei în timpul procesului de montaj.

Securitatea datelor personale

Datele personale furnizate catre optipar.ro vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui site (efectuarea comenzilor), conform legilor în vigoare. optipar.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastră de e-mail unor terți, nu incurajeaza spam-urile si nu face publice datele furnizate de clienții săi fără acordul explicit al acestora. Orice client are posibilitatea de a șterge din baza de date adresa de e-mail furnizata. optipar.ro nu este responsabila pentru daune care apar sau pot apare ca urmare a neglijentei cumparatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale. Cumparatorul este obligat sa ne informeze despre orice utilizare neautorizata a contului și parolei sale. Folosind site-ului optipar.ro pentru a cumpăra produse, cumpărătorul își dă acceptul pentru primirea comunicărilor prin e-mail, dacă explicit nu și-a exprimat dorința altfel.

Solutionarea litigiilor

În cazul în care rezolvarea neînțelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, soluționarea litigiilor va reveni instanței judecatoresti competente din România.